När det kommer till din fyrbenta vän vill du köpa och teckna det allra bästa. Detta gäller även när det kommer till försäkringen. Därför bör du teckna den bästa hundförsäkring som pengar kan köpa (och som du har råd med)!

Men det finns många olika försäkringsbolag att välja mellan. Några av de aktörer som har tagit fram hundförsäkringar för svenska hundägare är:

  • Agria
  • Lassie
  • ManyPets

Det är också viktigt att du jämför hundförsäkring – hunden är trots allt en viktig familjemedlem. Därför vill du ha en hundförsäkring som täcker oförutsedda skador och sjukdomar. För likväl som det kan vara väldigt jobbigt när hunden är skadad eller sjuk kan det även bli en väldigt kostsam historia med dyra veterinärbesök!

Jämför hundförsäkring för ditt behov

Din hund är en lika självklar del av familjen som du själv, din partner och era eventuella barn. Därför är det också väldigt jobbigt om hunden blir allvarligt skadad eller sjuk. Men mitt i allt det jobbiga är det också viktigt att det rent ekonomiska löser sig. Därför bör du redan på förhand vara förutseende nog att fundera över hur du ska ha råd med de kommande veterinärbesöken. För om det värsta möjliga inträffar blir dessa väldigt fort väldigt dyra!

Det finns inte heller någon subventionerad sjukvård för våra djur. Därför kan det kosta extremt mycket med något så förhållandevis lindrigt som att hunden bryter benet. Men genom att teckna den bästa hundförsäkring som erbjuds och som du har råd med kan du spara mycket pengar. Därför är försäkringen bland det sista som du bör snåla med när det kommer till utgifterna för ditt hundägande!

Vissa raser mer utsatta för sjukdomar och skador

När vi ändå pratar hundförsäkringar är det också värt att notera att vissa hundraser är mer utsatta för skador och sjukdomar än andra. Oavsett vilken hundras du har bör du såklart teckna en försäkring för hunden. Men om du har en hund vars ras oftare blir skadad eller sjuk är det än viktigare att försäkringen verkligen är omfattande och innefattar alla de delar som du kan tänkas behöva!