En psykolog som hyrs ut av bemanningsföretag kallas ofta för konsult och det är en alternativ väg – både för den som är legitimerad och för den som har behov av just den kompetensen. Det är en smidig och flexibel lösning som passar vid många typer av tillfällen och det tycks bli alltmer vanligt.

Nedan finns all info du behöver – vare sig du vill bli en konsult psykolog eller har behov av att hyra en.

För dig som vill bli konsult psykolog

Är du utbildad och legitimerad psykolog? Kanske letar du även efter ett nytt jobb? Då kan konsult hos ett bemanningsföretag kanske vara ett alternativ. Att arbeta på det här sättet kan vara lite av en omställning men många som redan valt den här vägen verkar trivas med det, och ser dessutom flera fördelar.

Några av dom fördelar som ofta nämns i sammanhanget är:

  • Det ger en bättre lön
  • Det finns stora valmöjligheter
  • Det ger chans till utveckling

En psykolog som arbetar som konsult behöver förvisso vara flexibel eftersom arbetsplatserna kommer att variera. I slutändan är det dock en själv som bestämmer över arbetssituationen och uppdragen väljs utifrån önskemål och krav.

En del väljer till exempel att bara ta på sig uppdrag som stäcker sig över en längre tid medan andra trivs bättre med att ”hoppa runt”. Arbetssituationen kan kort och gott skräddarsys, nästan oavsett livssituation, önskemål och eventuella krav.

För att veta mer, eller för att lämna en intresseanmälan, är det bara att ta kontakt med ett lämpligt bemanningsföretag.

För dig som behöver förstärkning i form av en psykolog

Behöver verksamheten få tag på en kompetent psykolog? Kanske är läget till och med akut – och då kan en konsult vara den mest effektiva lösningen. Det går generellt att få tag i rätt kompetens till rätt plats ganska snabbt – även för väldigt korta uppdrag.

Det kan till exempel passa när någon ordinarie blivit sjukskriven, önskar vara tjänstledig eller kanske har sagt upp sig. Med en konsult kan platsen fyllas utefter dom behov som finns och det har kommit att bli en både vanlig och populär lösning.

För att hitta en psykolog med rätt kompetens är det bara att kontakta ett företag inom vård- och omsorgsbemanning. Ofta finns många olika kompetenser att tillgå – och som sagt relativt snabbt om det är ett krav.