Med olika kalasdekorationer fixas den rätta känslan lätt på olika typer av tillställningar – på alltifrån barnkalas till bröllop. Idag finns långt mer att hitta än bara ballonger och serpentiner och det kan minst sagt göra mycket för stämningen. Nedan finns tips på olika dekorationer – som passar till olika typer av tillställningar.

Kalasdekorationer till barnkalas

När det kommer till kalasdekorationer till barnkalas är det egentligen bara att gå ”bananas”. Endast fantasin sätter gränserna men ett hett tips är ändå att utgå från någon form av tema, för att skapa en röd tråd. Kanske kan barnets favoritfärg vara temat? För den som vill göra det enkelt för sig finns färdiga kalasboxar att köpa till barnkalas, som till exempel kan innehålla följande:

  • Engångsartiklar, så som tallrikar, muggar och sugrör
  • Ballonger
  • Vimplar
  • Konfetti
  • Serpentiner
  • Dekorationer till bakverk

Bröllop

Att dekorera till ett bröllop kan kännas både roligt och svårt och även här kan det vara bra att utfå från någon form av tema. Många återförsäljare av fest- och kalasdekorationer har speciella kategorier för bröllop, där det får att hitta alltifrån ballonger till vackra bordsdekorationer. Här kan det vara bra att fundera på om ”less is more”, ”more is more” eller om det kanske helt enkelt är lagom som är bäst?

Oavsett är några givna dekorationer till ett bröllop ballonger, pom poms, vimpar / girlanger och fina ljusslingor.

Dop

Fest- och kalasdekorationer på dop är även det något som har blivit både vanligt och populärt – vissa väljer att utgå från klassiska färger som blått eller rosa medan andra väljer mer neutrala färger på dekorationerna. Ballonger och vimplar gör sig bra även på dop och här kan det vara roligt med personliga detaljer – så som ballonger eller vimplar med barnets namn på.

Student

Fest- och kalasdekorationer i olika former hör även hemma på studentskivor och här är dom svenska färgerna gult och blått vanligt förekommande. Små tandpetare med den svenska flaggan eller studentmössor kan pryda både plockmat och bakverk och som pricken över i:et en girlang med texten ”Grattis till studenten” – kanske hängandes över fikabordet.

Det finns kort och gott mycket roligt att hitta och något som passar vid dom flesta typer av festliga tillfällen. Gå efter färg, form eller mönster och skapa en oförglömlig stämning på kalaset.