Vilka egenskaper har det skal till Samsung s21 som skyddar mobilen bäst? Det handlar både om material, modell samt hur mobilen förväntas användas.
De flesta köper ett skal eller fodral för att skydda sin mobil. För vissa handlar det bara om att skydda mot enstaka repor medan det för andra handlar om att skydda mobilen vid tapp i golvet och liknande. Den som söker ett så hållbart alternativ som möjligt, avseende skal till Samsung S21, kan se på följande egenskaper.

 • Kärna och skal
  De modeller som står emot stötar allra bäst är uppbyggda av en lite mjukare kärna och sedan ett yttre skal. Detta delvis i likhet med en hjälm där yttre skalet skyddar mot direkt påverkan och inre ”kärnan” är dämpande. Är de istället hårda rakt igenom kommer ett fall i golvet innebära kraftig påverkan på elektroniken eftersom kraften överförs vidare. Finns en mjuk kärna kommer den att absorbera en del av kraften.
 • Förhöjda kanter
  En annan funktion som bör väljas är förhöjda kanter. Det innebär att kanterna går upp kring själva mobilen. Läggs mobilen upp och ner, exempelvis på ett bord, kommer skärmen inte att ligga mot bordet. Istället kommer det att vara en millimeters marginal.

  Att ha förhöjda kanter har två fördelar. Som visas i exemplet ovan kommer skärmen inte att repas när mobilen läggs upp och ned. Skulle den tappas i golvet och landa precis upp och ned mot golvet kommer därmed inte heller skärmen att spräckas.

 • Utvikbart ställ
  Det finns flera modeller av skal till Samsung S21 som har utvikbart ställ på baksidan. Det kan vikas ut varpå mobilen kan ställas upp på exempelvis soffbordet om personen vill ligga och titta på en film.

  Denna funktion skapar i sig inte bättre hållbarhet men det finns ändå en viss fördel gällande skyddande egenskap. Om denna funktion inte finns kan eventuellt skalet behöva tas bort för att mobilen ska kunna ställas upp stadigt. Men då försvinner även hela skyddet vilket därmed ökar risken för skador.

Fodral eller skal till Samsung S21?

Vad som bör väljas mellan fodral eller skal till Samsung S21 beror delvis på vilket skydd som önskas. Skalet skyddar baksida och genom att det går upp på sidorna även en del av skärmen. Fodralet, när det är stängt, skyddar hela mobilen men ger inte nödvändigtvis bättre skydd när fodralet är öppet.