Vilken Dj passar din fest?

Att hyra dj till en fest, ett bröllop eller event är ett säkert sätt att både höja stämningen, bjuda in till dans eller skapa skön bakgrundsmusik. Men tänk till vad behovet är innan du väljer att kontakta och hyra en dj. För det är en extrem stor skillnad mellan de olika tjänsterna.

Först kan du fundera över hur du vill att er dj ska agera? Ska personen bara spela musik utifrån stämning och önskemål och på så vis ha en mer ”dold” roll i rummet? Eller vill du att personen ska interagera med publiken och prata lite mellan låtarna? Det finns även de som mixar musik med musikquiz vilket brukar vara uppskattat på lite lättsammare fester.

Vilken stämning vill du att DJ:n sätter?

Andra frågan är hur mycket effekter du förväntar dig? I grunden mixar en dj musik men vill du även hyra en dj som kan skapa en helhetskänsla med ljus, ljud och bild? Är det en show som ska presenteras med lampor som blinkar i takt, ljuseffekter och till och med videokanon med bilder/video? Eller är det en stillsam musik som bara ska spelas i bakgrunden.

Tredje frågan är hur länge som du vill hyra in hjälpen. Detta återspeglar sig i priset men även hur upplägget kan genomföras. Det kan krävas ett par timmar om man både vill ha bakgrundsmusik, dans, musikquiz m.m. Allt för många snålar på denna punkt och ber en dj bara komma under dansen. Men då tänker man inte på att musik och känsla byggs upp under kvällen även inför kommande dans.

Fjärde frågan är hur mycket du är villig att betala. En känd dj kan ta över 10 000 kr för en helkväll. Men det finns även lokala förmågor som tar betydligt mindre. Visserligen är det skillnad i kvalité men frågan är hur mycket det är värt att få en dj som är riktigt känd eller om det räcker med en som i alla fall håller en medelnivå.

Enklaste är att se över hur kvällen ska läggas upp och sedan kontakta mer än en dj och be om offert. Då kan man snabbt se pris och få förklarat för sig vilka olika tjänster de kan erbjuda.