Personer som äter vegansk mat har fått ett betydligt större utbud att välja på idag mot för bara fem år sedan. Efterfrågan har blivit större vilket även innebär att utbudet hos både matvarubutiker och restauranger har ökat kraftigt inom vegansk mat. Vill du ha en vegansk smörgåstårta? Det är lätt att hitta.

Hör med en lokal matvarubutik

Nästan alla större matvarukedjor erbjuder färdiga smörgåstårtor med en rad olika teman och ingredienser. Flera av dessa har även vegansk smörgåstårta i sitt utbud. Det gäller kanske inte de mindre butikerna men de som kan klassas som ”stormarknader” har mycket ofta smörgåstårtor i sitt utbud.

Fördel – Priset brukar vara den tydligaste fördelen med att köpa smörgåstårtor hos matvarubutiker. Nackdel – Flexibiliteten brukar inte vara stor. De har färdiga tårtor att väja mellan och något annat är inte lätt att beställa. Dessutom är det inte säkert de kan erbjuda utkörning av tårtorna.

Kontakta vegetarisk eller vegansk restauranger

Många restauranger kan även leverera smörgåstårtor. Vänder man sig till en restaurang som enbart säljer vegetarisk eller vegansk mat kan man nästan med säkerhet veta att man får en smörgåstårta med hög kvalité. Detta eftersom dessa kockar konstant jobbar med dessa råvaror och vet hur de ska kombineras.

Fördel – Tårtorna byggs efter beställning och kan därmed anpassas helt efter vad man efterfrågar. De restauranger som erbjuder catering eller utkörning kan även köra ut tårtorna till festen direkt. Det finns därmed även möjlighet att köpa till cateringservice med allt från utkörning av tårtorna till att de även serverar eller tar hand om porslinet. Nackdel – Kan bli något dyrare än om de köps i matvarubutik.

Hör med cateringföretag – för en flexibel lösning

Som nämnts ovan skapar catering den mest flexibla lösningen. Om man önskar få utkörning, servering eller annan service väger cateringföretagen tungt. Detta i likhet med de restauranger som erbjuder catering.

Här finns alla upptänkliga smörgåstårtor för både vardag och fest.

Fördel – Företag som enbart erbjuder catering vet att flexibilitet är A och O. Du kan få smörgåstårtan utkörd i stort sett när som helst på dygnet och bakad helt efter egna åsikter. Önskar du servering eller annan service går detta även att beställa. Nackdel – Smakar det så kostar det. Catering är dyrare än att hämta smörgåstårtan hos dem och själv ta hand om transport och servering.