Stockholm är en stad med stor konkurrens inom många branscher och så även när det kommer till mat. Den som drömmer att driva eget inom just mat och catering kanske inte törs satsa av den anledningen. Men är det omöjligt? Nej, men det gäller att tänka smart, planera och hitta kunderna! Läs fler bra tips och saker som är bra att tänka på nedan.

Hård konkurrens inom catering i Stockholm

Det finns inte bara en eller två firmor som erbjuder catering i Stockholm, utan så pass många att dom nästan är svåra att räkna. Hård konkurrens kan såklart verka avskräckande men det kan också vara en sporrande utmaning. Ett bra tips innan ett företag startas är att ta en närmare titt på utbudet och konkurrenterna, för att se om det finns något som möjligen saknas.

Tips för att lyckas

Förutom att granska dom konkurrenter som arbetar med catering i Stockholm finns flera andra saker man kan göra för att komma i gång och dessutom förhoppningsvis lyckas:

  • Gör en plan – Oavsett om man ska starta ett företag inom catering, eller något helt annat, behöver man alltid ha en plan. Det kan dessutom vara bra att ha både en kortsiktig och en långsiktig plan för hur man ska lägga upp arbetet i början och hur man tror att det ser ut inom ett par år. Oavsett är det svårt att lyckas om man bara kör i gång, utan att ha tänkt igenom det hela ordentligt.
  • Erbjud något som andra inte har – En del i att granska utbudet bland andra som erbjuder catering i Stockholm är för att se hur dom arbetar och vad dom erbjuder. Här kan man också hitta sådant man själv kan dra nytt av – genom att leta efter något som ingen eller väldigt få erbjuder. För att detta ska bli lyckat krävs såklart att det finns en efterfrågan bland kunderna men när det kommer till mat finns nästan alltid en kundkrets.
  • Satsa på smart marknadsföring – Reklam och marknadsföring kan vara dyrt och är kanske inget man har råd med som ny företagare i en tuff bransch. Det kan dock vara värt att investera i bra marknadsföring för att kunderna ska kunna hitta en. Dessutom finns en hel del man kan göra själv och som inte kostar något – till exempel med hjälp av sociala medier.