Det finns flera flyttfirmor i Linköping som du kan kontakta för hjälp med din flytt, oavsett om det gäller bohagsflytt, företagsflytt, flytt utomlands eller tunglyft.

Att tänka på när man ska anlita en flyttfirma

Du bör ta reda på vad som ingår i priset när du ska anlita en flyttfirma i Linköping med omnejd. De kan till exempel ha ett väldigt lågt pris men ha många olika tillval som snarare skulle ingå hos en lite dyrare firma. Att anlita en seriös aktör med en bred och bra kompetens är ett bra val och detta kommer du definitivt finna bland de flyttfirmor som finns i Linköping. Du kan till exempel be om referenser från andra kunder för att höra vad de tyckte om tjänsten som de köpte.

Gäller din flytt en utlandsflytt är det bra att se till att företaget har giltiga tillstånd som kan krävas för att göra en internationell flytt. Detta kan även krävas vid flytt inrikes som till exempel trafiktillstånd. Givetvis bör du även se till att att flyttfirman som du har tänkt att anlita, har de försäkringar som de bör ha om eventuella skador skulle uppstå under själva flytten. Du bör också se till att flyttfirman arbetar i enlighet med de lagar och bestämmelser som i övrigt reglerar flyttbranschen samt att företaget samarbetar med arbetsmiljöverket och fackliga organisationer för de anställdas arbetsmiljö. Att företaget också tar hänsyn till miljön är en faktor som man också bör ta i beaktande, till exempel avseende deras transporter.

Kostnader för en flytt

Du bör se till att du får RUT-avdrag på kostnaden. De flesta firmor gör avdraget med en gång men dubbelkolla detta för säkerhets skull så du inte känner dig lurad efteråt eller får betala för mycket för tjänsten. Om du behöver till exempel flyttkartonger, erbjuder många flyttfirmor i Linköping även detta. Även magasinering, nedpackning, uppackning, flyttstädning och annat flyttmaterial brukar man också kunna köpa via flyttfirman, vilket då givetvis också kostar pengar. Dessa material brukar dock hålla högre kvalitet än vad man kan köpa i den vanliga butiken.

Priset på flytten beror också givetvis på om man ska flytta inom närområdet eller i övriga Sverige eller till och med utomlands. En del firmor erbjuder hembesök för att se vad tjänsten kostar medan andra erbjuder dig att fylla i en kostnadsfri offert på deras hemsida.