Idén om att göra en hårtransplantation har slagit rot hos fler och fler svenskar. Det är lockande att man med ett relativt enkelt kirurgiskt ingrepp kan få tillbaka sitt hår och känna sig yngre och fräschare. Det är ett tidskrävande och relativt kostsamt ingrepp vilket innebär att man måste vara helt säker innan man bestämmer sig för att göra en hårtransplantation, men redan inom ett par månader kommer du börja se resultat. Ditt eget hå växer nu igen på skallen och du slipper kommentarer från vänner och kollegor. Det finns andra metoder att använda sig av, men hårtransplantation är den mest effektiva.

 Håravfall – en naturlig process

Att du tappar håret med åldern är inte mer än en naturlig process. Mängden och hur tidigt beror dock oftast på ärftliga egenskaper, och det kan vara väldigt orättvist. Vissa män börjar tappa hår innan de fyllt 20, medan andra har kvar sin tjocka, stiliga frisyr tills de fyller 80 år. En annan faktor kan vara stress som kan få dig att tappa hår i förtid. Det finns mängder med sätt att behandla detta, men det mest effektiva och eftertraktade på marknaden nu är hårtransplantationer. Resultatet blir snyggt och naturligt och det är garanterat att det fungerar.

Konsten att hitta rätt klinik

När du väl har bestämt dig för att du vill genomföra en hårtransplantation gäller det att hitta rätt ställe att göra det på. Det finns många och billiga ställen utomlands, men kvalitén är inte densamma och inte heller din egna säkerhet. Det är bekvämt att göra det nära hemmet och mycket tryggare kontrollerat. Det svenska utbudet av hårtransplantationer har växt de senaste åren men klinikerna finns främst i Stockholmsområdet och i de allra största städerna i Sverige. Det är viktigt att du som kund går dit och besöker kliniken och bekräftar att du känner dig i trygga och professionella händer.

Ha realistiska förväntningar på din hårtransplantation

Det är viktigt att inte tänka i skyhöga banor av vad en hårtransplantation kommer att leda till. Beroende på hur omfattande du gör den kommer håret bli olika tjockt, ju mer du betalar för desto bättre. Det är dock svårt att få tillbaka den frisyr och kvalité du hade undertonåren då hela kroppen åldras och så även hårsäckarna. Det är också tveksamt om en sådan omfattande hårtransplantation hade varit smickrande, de är få som ser ut så i fyrtioårsåldern.