När du väljer att behandla din hy med den metod som kallas PRP kan du föryngra din hud med hjälp av det senaste inom hudföryngring. Detta är nämligen en relativt ny behandling som kan användas för att dels föryngra huden men även för att motverka åldrande på ett effektivt sätt. Detta är en av de många skönhetsbehandlingar som du kan välja att genomgå hos Göta Klinik i Göteborg.

Vad är PRP egentligen och hur går behandlingen till?

PRP står för Platelet Rich Plasma (blodplättsrik plasma) och innehåller höga nivåer av de faktorer som föryngrar huden och får kroppens vävnad att växa. Därmed kan den används för bland annat hudföryngring och tillväxt av celler. Det är ur din egen kropp som dessa tillväxtfaktorer utvinns och du behöver därför inte oroa dig för att drabbas av en allergisk reaktion eller liknande.

Behandlingen blåser nytt liv i din hy genom att förbättra tillgången på blod samt genom att stimulera bildandet av kollagen. Resultatet av behandlingen ökar med tiden och behandlingen ger ett resultat som ofta varar längre än kemiska behandlingar. Du kan läsa mer om denna behandling samt de övriga behandlingar som Göta Klinik erbjuder på hemsidan Gotaklinik.se.

Så använder Göta Klinik och andra skönhetskliniker PRP i sina behandlingar

Hur använder då Göta Klinik och andra skönhetskliniker PRP i sina behandlingar, kanske du undrar? Det finns flera sätt att använda denna metod i skönhetsbehandlingar, såsom för att:

  • föryngra huden samt göra hyn med elastisk
  • motverka fina linjer och rynkor
  • motverka ärr som har orsakats av akne
  • behandla håravfall.

Den metod som används i dessa behandlingar är baserad på en stabil vetenskaplig grund. Dessutom förbereds metoden på ett tryggt och säkert sätt samt appliceras av en erfaren utförare som är van att utföra dessa behandlingar.

Man brukar säga att det vanligtvis tar cirka 20 minuter till en timme att genomgå en sådan här behandling. Den exakta tidsåtgången varierar från fall till fall beroende på vilket område av kroppen som ska behandlas genom PRP. Resultatet syns inte ögonblickligen eftersom det baseras på din kropps naturliga svar på sina egna blodplättar. Du kan istället se ett resultat som sakta men säkert framträder och fortsätter att förbättras under cirka 4 till 6 veckor efter behandlingen.