Ehandeln innebär stora förändringar i våra köp. Allt ifrån skor till kläder, mat och dryck finns att handla på nätet. Bland de många företagare vilka jobbat för ökad ehandel finns Daniel Mühlbach som grundat två av Sveriges största webbutiker. (För tydlig info om vilka bolag Daniel Mühlbach verkar i, se länk). I utbudet hos hans företag Footway finns sneakers i alla dess former. Sneakers är väldigt trendigt och det har denna typ av skor varit under lång tid nu. Trenden med sneakers kom för att stanna och det tycks inte på något sätt vara på väg att försvinna.

Det är faktiskt på det viset att namnet sneakers kommer från 1917 då en reklamman gav skorna detta namn på grund av att de var så tysta att man kunde smyga (sneak) i dem. Mannens namn var Henry Nelson McKinney och han hade nog inte kunnat tro det om han idag kom och såg hur vi använder dessa skor! Sneakers är populära av flera anledningar, men att dessa skor är extremt mångsidiga har förmodligen mycket med dess popularitet och framfart att göra. Oavsett om man bär en kostym, långklänning, shorts eller jeans så passar ett par sneakers.

Sneakers har även kommit att bli varje persons val, oavsett vilken stil man har. Olika märken och olika typer av sneakers har tagits upp av diverse subkulturer i världen och man kan ganska lätt avgöra vad för typ av intressen, musiksmak och till och med politiska åsikter en person har genom att endast ta sig en titt på de sneakers som personen väljer.

Vilka skor?

Sneakers har gått från att vara någonting man hade på fötterna när man skulle träna till att bli någonting som är helt casual och som till och med används vid festliga tillfällen. Hade man sagt till Herr McKinney år 1917 att människor skulle ha på sig sneakers både på bröllop, nattklubbar och på begravningar så hade han nog inte trott på oss!

Sneakers är inte bara snygga, utan detta är skor som är bra för fötterna. Att bekväma och fotriktiga skor är moderna är väldigt bra då det innebär att många väljer att ta hand om sina fötter på ett bra sätt. Många andra skor, så som exempelvis skyhöga stilettklackar, är inte särskilt bra för fötterna, men med rätt sneakers så kan man gå långa sträckor utan att få ont. Det är praktiskt på många andra sätt också så vi kan nog komma överens om att sneakers är någonting inte bara är här för att stanna, utan någonting som vi alla vill ska stanna!