Under höst- och vinterhalvåret är det mörkt både på väg till och hem från jobbet och att köra i mörker är både osäkert och ansträngande. Att utrusta bilen med någon form av extraljus kan därmed ses som en bra investering och på senare år har LED blivit alltmer populärt. Nedan följer 4 bra anledningar till att investera i just en LED ramp till bilen.

Bättre belysning ger ökad säkerhet

En av flera fördelar med en LED ramp är effektiviteten – dom ger ett otroligt bra ljus samtidigt som dom är väldigt energisnåla. LED ramper har en lång räckvidd – vissa så lång som upp till 600 meter. Att köra i mörker kan som sagt vara både ansträngande och osäkert och båda dessa bekymmer kan enkelt förbättras med bättre belysning.

Den här typen av belysning finns dessutom med olika ljusbilder, för att dom ska passa för olika typer av körning:

  • Lång och smal (spot) – bra för körning på motor- och landsvägar
  • Bred (fjärr) – bra för körning på små, mörka och slingriga vägar
  • Lång och bred (euro eller combo) – passar för körning på alla typer av vägar

För personbilar är ett kombinationsljus oftast att föredra, medan till exempel långtradare och andra större lastbilar ofta är utrustade med spotljus.

Hållbar och underhållsfri

En annan anledning till att välja en LED ramp framför andra typer av extraljus är att livslängden är väldigt lång. Det är mycket sällan som dioder behöver bytas ut och en ramp kräver i princip inget underhåll.

En LED ramp ger bilen en snyggare utseende

En LED ramp gör, enligt många, bilen snyggare rent estetiskt. Det finns många modeller – raka, böjda, slimmade och breda och med en snygg ramp i grillen ser bilen både mer modern och sportigare ut – samtidigt som den såklart fyller en viktig funktion.

Enkel montering

Den fjärde anledningen till att en LED ramp är ett bra alternativ är för att monteringen är relativt enkel – åtminstone jämfört med andra typer av bilbelysning. Det finns färdiga kit att köpa, som innehåller både ramp, fäste och annat som krävs för monteringen och det finns många guider och instruktionsvideor att hitta på nätet. Det krävs heller inga speciella verktyg – den som har en hyfsat välutrustad verktygslåda hemma klarar sig troligen med den.