Något för de flesta

Bloggen om vardag och nöje

Välj din bästa kattförsäkring utifrån budget med mera

Genom att välja den bästa kattförsäkring som kan köpas för pengar kan du ge din katt bästa möjliga veterinärvård. Med detta sagt är det inte säkert att alla de olika alternativen på marknaden är tillgängliga för dig. Du behöver nämligen ta hänsyn till din budget och en rad andra faktorer när du gör ditt val. Läs vidare för att få information om vad du bör tänka på när du gör ditt val!

Så väljer du den bästa kattförsäkring som kan köpas utifrån din budget

Att hitta den bästa kattförsäkring som pengar kan köpa är en sak. Att göra detta är tillräckligt svårt, men som vi redan har nämnt kanske du behöver begränsa ditt urval ytterligare. Därmed behöver du sålla agnarna från vetet för att i slutändan kunna göra det bästa valet utifrån din budget.

När du gör ditt val bör du tänka på att bland annat:

 • Välja en försäkring med direktreglering. Det finns flera olika försäkringsbolag och försäkringar att välja mellan. Därför bör du bland annat sålla agnarna från vetet genom att överväga att välja bort dem som inte erbjuder direktreglering. Direktreglering innebär nämligen att du slipper ligga ute med pengarna i väntan på att försäkringsbolaget betalar kostnaderna för den veterinärvård som din veterinär har givit din katt.
 • Inte vara rädd för att kolla runt bland alternativen. Du bör inte heller vara rädd för att kolla runt lite grann bland alternativen innan du gör ditt val. Du behöver nämligen göra en ordentlig jämförelse för att kunna hitta den bästa kattförsäkring som du har råd med. Priset är trots allt en av de faktorer som du bör göra ditt urval utifrån.
 • Lägga stor vikt vid täckning och det övriga finstilta. Det är lätt hänt att man som kattägare struntar i att läsa det finstilta i försäkringsvillkoren. Men det är viktigt att du gör detta för att kunna sätta dig in i vad som gäller. Därför bör du lägga stor vikt vid att göra detta och bland annat se vilket försäkringsskydd de olika försäkringarna erbjuder. Du behöver också känna till hur lång tid det tar innan försäkringen träder i kraft. Det brukar nämligen ta ett tag innan din katt faktiskt är försäkrad och skyddad av försäkringen.

Hur du väljer rätt städfirma i Stockholm för ditt behov

Vill du kunna välja rätt städfirma i Stockholm utifrån ditt specifika behov av städning? Då har du kommit rätt! Här går vi nämligen igenom vad du bör tänka på när du gör ditt urval!

5 egenskaper att hålla utkik efter hos en städfirma i Stockholm

När du ska anlita https://ishine.se/ eller någon annan städfirma i Stockholm bör du hålla utkik efter följande egenskaper:

 1. Ett brett utbud av städtjänster. Det första du bör kika efter är att företaget ifråga tillhandahåller ett brett utbud av tjänster inom städ. Kolla gärna även om de erbjuder de specifika städtjänster som just du är i behov av. Om så inte är fallet kan du nämligen stryka företaget från din lista.
 2. En rimlig prissättning. Du vill såklart även jämföra priserna hos de olika städfirmor som du är intresserad av att anlita. Ta därför in flera offerter från olika företag och jämför sedan dessa sida vid sida. På så vis kan du se var du får bäst valuta för dina pengar. Tänk dock på att vissa aktörer tar lite mer betalt utifrån att de tillhandahåller en tjänst som håller högre kvalitet. Du får ofta vad du betalar för.
 3. Har bra omdömen från tidigare kunder. Det kan också vara värt att kika runt lite grann på nätet i jakten på omdömen från tidigare kunder hos företaget. Dessa omdömen kan hjälpa dig att sålla agnarna från vetet och undvika de mindre seriösa aktörerna på marknaden.
 4. Rekommenderas av dina nära och kära. Kanske har du vänner eller släktingar som bor i ditt område och kan rekommendera dig en bra leverantör av städtjänster? I sådana fall kan du välja att använda dig av denna städfirma i Stockholm och se vad företaget går för.
 5. Besvarar dina frågor på ett bra sätt. Kanske har du frågor om företaget och de tjänster som erbjuds? Ställ i sådana fall dessa frågor direkt till företaget och utvärdera sedan de svar som du får. Du kan till exempel fråga hur länge de har varit verksamma, hur deras process för städning av bostäder ser ut samt vilket resultat du kan förvänta dig att få.

4 anledningar att investera i en LED ramp

Under höst- och vinterhalvåret är det mörkt både på väg till och hem från jobbet och att köra i mörker är både osäkert och ansträngande. Att utrusta bilen med någon form av extraljus kan därmed ses som en bra investering och på senare år har LED blivit alltmer populärt. Nedan följer 4 bra anledningar till att investera i just en LED ramp till bilen.

Bättre belysning ger ökad säkerhet

En av flera fördelar med en LED ramp är effektiviteten – dom ger ett otroligt bra ljus samtidigt som dom är väldigt energisnåla. LED ramper har en lång räckvidd – vissa så lång som upp till 600 meter. Att köra i mörker kan som sagt vara både ansträngande och osäkert och båda dessa bekymmer kan enkelt förbättras med bättre belysning.

Den här typen av belysning finns dessutom med olika ljusbilder, för att dom ska passa för olika typer av körning:

 • Lång och smal (spot) – bra för körning på motor- och landsvägar
 • Bred (fjärr) – bra för körning på små, mörka och slingriga vägar
 • Lång och bred (euro eller combo) – passar för körning på alla typer av vägar

För personbilar är ett kombinationsljus oftast att föredra, medan till exempel långtradare och andra större lastbilar ofta är utrustade med spotljus.

Hållbar och underhållsfri

En annan anledning till att välja en LED ramp framför andra typer av extraljus är att livslängden är väldigt lång. Det är mycket sällan som dioder behöver bytas ut och en ramp kräver i princip inget underhåll.

En LED ramp ger bilen en snyggare utseende

En LED ramp gör, enligt många, bilen snyggare rent estetiskt. Det finns många modeller – raka, böjda, slimmade och breda och med en snygg ramp i grillen ser bilen både mer modern och sportigare ut – samtidigt som den såklart fyller en viktig funktion.

Enkel montering

Den fjärde anledningen till att en LED ramp är ett bra alternativ är för att monteringen är relativt enkel – åtminstone jämfört med andra typer av bilbelysning. Det finns färdiga kit att köpa, som innehåller både ramp, fäste och annat som krävs för monteringen och det finns många guider och instruktionsvideor att hitta på nätet. Det krävs heller inga speciella verktyg – den som har en hyfsat välutrustad verktygslåda hemma klarar sig troligen med den.

Städfirma i Göteborg – RUT-statistik ger insikter om branschen

RUT-avdraget har fått både ris och ros sedan det lanserades sommaren år 2007. Den som har en städfirma i Göteborg är säkerligen bekant med hur det är att tillämpa RUT i praktiken. På ett mer teoretiskt plan ger den offentliga statistiken kunskap och insikter i hur städbranschen mår i Västra Götaland.

RUT bjuder på positiva insikter om städbranschen

Eftersom de allra flesta privatpersoner, gissningsvis, använder avdraget när de anlitar städhjälp så bjuder statistiken kring RUT på en hel del intressanta insikter. Hemstäd är den mest avdragna tjänsten och summorna som det görs avdrag för säger mycket om branschens mående.

I skrivande stund (hösten 2022), ser det bra ut. Jämfört med året innan syns en uppgång på över 16 % jämfört med samma månad (augusti) år 2021. Statistiken för september är ännu inte släppt och det återstår att se hur inflation, bränsle- och energipriser påverkar användningen av avdraget. Många menar att det kan leda till att många väljer att dra ned på tjänster som anses vara lyxiga, exempelvis att anlita en städfirma i Göteborg.

Städfirma i Göteborg – har kanske en del miljonärer bland kundbasen

Statistik från SCB, förvisso några år gammal, visar på att personer med högre inkomster är överrepresenterade bland RUT-användarna. Föga förvånande kanske, men diskrepansen är möjligen större än vad många tror. Stadens invånare med över miljonen i årsinkomst är mest benägna att anlita en städfirma.

Snabbfakta om inkomster i Göteborg och benägenhet att använda RUT:

 • Personer med en inkomst på 0 – 200 000 kronor utgjorde den största invånargruppen (200 000 personer). Bara två procent av dessa hade använt avdraget.
 • Personer med en inkomst på över en miljon om året tillhör den minsta invånargruppen i staden. De är under 3 000 personer totalt, men var fjärde person av dem hade använt avdraget.
 • Personer med en inkomst på mellan 200 000 – 399 000 utgjorde störst del av totalen av RUT-användarna.

RUT används flitigt i Västsverige

Den som har en städfirma har sannolikt fått fler jobbtillfällen som en konsekvens av RUT. Västra Götaland hamnar på tredje plats bland de län som använt sig mest av avdraget. Sedan det infördes har användning ökat med över 800 procent.

Sedan införandet har reglerna förändrats en del. Bland annat har taket höjts, vilket troligtvis har bidragit till den ökade användningen.

Butikerna som säljer guld i Malmö

De butiker som säljer guld i Malmö kan delas in i två kategorier. De som primärt säljer smycken och de som primärt köper/säljer tackor och andra investeringsalternativ. Däremot överlappar självklart dessa kategorier varandra en hel del.

Smyckesbutiker

Hos smyckesbutiker kan allt från vigselringar till halsband köpas i både silver och guld. Utbudet är ofta stort och om kunden önskar smycken från ett specifikt märke kan detta ofta tas hem. Dessutom ges möjlighet till gravering – vilket exempelvis är vanligt på vigselringarna.

Vissa av dessa butiker köper även in guld till dagspris, men inte samtliga. De är därmed primärt inriktade på olika smycken, gravering och tjänster kring detta. I Malmö finns ett stort antal smyckesbutiker samt butiker som har smycken som en inriktning i utbudet. Priset på dessa produkter beror framförallt på märke och design. Det spelar inte så stor roll om priset på guld går upp ett par procent – klockan eller halsbandet kommer fortfarande ha samma utpris.

Guld via butik i Malmö

Önskas tandguld, tackor eller smycken säljas bör istället en guldbutik i Malmö besökas. En stor del av deras verksamhet handlar om att köpa in guld från privatpersoner och företag samt sälja nytillverkade tackor. I detta fall är aktuellt dagspris helt avgörande för priset på de produkter som köps och säljs.

Vid försäljning av smycken tittar butikerna både på vikt och karat samt om det är ett känt märke. Antingen kan de köpa in smycket utifrån dess värde i guld eller så kan de betala mer förutsatt att det är ett känt märke och därmed förväntas kunna säljas vidare.

Pantbankerna

En tredje väg är att gå till en pantbank. Det finns ett par pantbanker i Malmö och de har ungefär samma tjänster. Som kund går det antingen att pantsätta sitt guld eller sälja det direkt. Att pantsätta innebär att en del av värdet ges ut som lån och skulle lånet inte betalas kommer saken att säljas på auktion så att pantbanken ändå får in sina pengar. Däremot betalas ränta för den tid som det är pantsatt. För att få så mycket som möjligt bör istället försäljning ske.

Kom ihåg att jämföra flera olika alternativ – det kan skilja en hel del på hur mycket butikerna är villiga att betala.

Allt för dig som vill bli eller har behov av en konsult psykolog

En psykolog som hyrs ut av bemanningsföretag kallas ofta för konsult och det är en alternativ väg – både för den som är legitimerad och för den som har behov av just den kompetensen. Det är en smidig och flexibel lösning som passar vid många typer av tillfällen och det tycks bli alltmer vanligt.

Nedan finns all info du behöver – vare sig du vill bli en konsult psykolog eller har behov av att hyra en.

För dig som vill bli konsult psykolog

Är du utbildad och legitimerad psykolog? Kanske letar du även efter ett nytt jobb? Då kan konsult hos ett bemanningsföretag kanske vara ett alternativ. Att arbeta på det här sättet kan vara lite av en omställning men många som redan valt den här vägen verkar trivas med det, och ser dessutom flera fördelar.

Några av dom fördelar som ofta nämns i sammanhanget är:

 • Det ger en bättre lön
 • Det finns stora valmöjligheter
 • Det ger chans till utveckling

En psykolog som arbetar som konsult behöver förvisso vara flexibel eftersom arbetsplatserna kommer att variera. I slutändan är det dock en själv som bestämmer över arbetssituationen och uppdragen väljs utifrån önskemål och krav.

En del väljer till exempel att bara ta på sig uppdrag som stäcker sig över en längre tid medan andra trivs bättre med att ”hoppa runt”. Arbetssituationen kan kort och gott skräddarsys, nästan oavsett livssituation, önskemål och eventuella krav.

För att veta mer, eller för att lämna en intresseanmälan, är det bara att ta kontakt med ett lämpligt bemanningsföretag.

För dig som behöver förstärkning i form av en psykolog

Behöver verksamheten få tag på en kompetent psykolog? Kanske är läget till och med akut – och då kan en konsult vara den mest effektiva lösningen. Det går generellt att få tag i rätt kompetens till rätt plats ganska snabbt – även för väldigt korta uppdrag.

Det kan till exempel passa när någon ordinarie blivit sjukskriven, önskar vara tjänstledig eller kanske har sagt upp sig. Med en konsult kan platsen fyllas utefter dom behov som finns och det har kommit att bli en både vanlig och populär lösning.

För att hitta en psykolog med rätt kompetens är det bara att kontakta ett företag inom vård- och omsorgsbemanning. Ofta finns många olika kompetenser att tillgå – och som sagt relativt snabbt om det är ett krav.

Kalasdekorationer till olika typer av tillställningar

Med olika kalasdekorationer fixas den rätta känslan lätt på olika typer av tillställningar – på alltifrån barnkalas till bröllop. Idag finns långt mer att hitta än bara ballonger och serpentiner och det kan minst sagt göra mycket för stämningen. Nedan finns tips på olika dekorationer – som passar till olika typer av tillställningar.

Kalasdekorationer till barnkalas

När det kommer till kalasdekorationer till barnkalas är det egentligen bara att gå ”bananas”. Endast fantasin sätter gränserna men ett hett tips är ändå att utgå från någon form av tema, för att skapa en röd tråd. Kanske kan barnets favoritfärg vara temat? För den som vill göra det enkelt för sig finns färdiga kalasboxar att köpa till barnkalas, som till exempel kan innehålla följande:

 • Engångsartiklar, så som tallrikar, muggar och sugrör
 • Ballonger
 • Vimplar
 • Konfetti
 • Serpentiner
 • Dekorationer till bakverk

Bröllop

Att dekorera till ett bröllop kan kännas både roligt och svårt och även här kan det vara bra att utfå från någon form av tema. Många återförsäljare av fest- och kalasdekorationer har speciella kategorier för bröllop, där det får att hitta alltifrån ballonger till vackra bordsdekorationer. Här kan det vara bra att fundera på om ”less is more”, ”more is more” eller om det kanske helt enkelt är lagom som är bäst?

Oavsett är några givna dekorationer till ett bröllop ballonger, pom poms, vimpar / girlanger och fina ljusslingor.

Dop

Fest- och kalasdekorationer på dop är även det något som har blivit både vanligt och populärt – vissa väljer att utgå från klassiska färger som blått eller rosa medan andra väljer mer neutrala färger på dekorationerna. Ballonger och vimplar gör sig bra även på dop och här kan det vara roligt med personliga detaljer – så som ballonger eller vimplar med barnets namn på.

Student

Fest- och kalasdekorationer i olika former hör även hemma på studentskivor och här är dom svenska färgerna gult och blått vanligt förekommande. Små tandpetare med den svenska flaggan eller studentmössor kan pryda både plockmat och bakverk och som pricken över i:et en girlang med texten ”Grattis till studenten” – kanske hängandes över fikabordet.

Det finns kort och gott mycket roligt att hitta och något som passar vid dom flesta typer av festliga tillfällen. Gå efter färg, form eller mönster och skapa en oförglömlig stämning på kalaset.

Att tänka på då man väljer billigt bredband

Idag använder de flesta internet till i princip allt. Man arbetar, gör sina dagliga ärenden och tittar på underhållning och teve över internet. Detta gör det till en självklarhet att ha ett bra och välfungerande billigt bredband. Samtidigt vill man såklart också hitta ett billigt bredband. För att öka chansen att bredbandet är både billigt och bra finns det vissa saker som är bra att ha koll på innan man tecknar ett avtal:

 • Välj mellan fast och mobilt bredband
 • Ta reda på vilken hastighet som behövs
 • Jämför olika bredband

Två typer av bredband: Fast och mobilt

Det finns lite olika sorters bredband men dessa kan delas in i två grupper: fast bredband och mobilt bredband. Det fasta bredbandet är det vanligaste alternativet, och de flesta i Sverige har fiber. Fiber kräver dock en mer komplicerad installation, så om man inte bor i ett hus som redan har fiber installerat är detta in att rekommendera. Andra fasta bredbandstyper är ADSL och kabel-tv. Dessa är dock mindre vanliga.

Mobilt bredband innebär att man är uppkopplad via mobilnätet, på samma sätt som en mobiltelefon. För många är detta det enklare alternativet, men det betyder att man inte kan komma upp i samma höga hastigheter som de fasta bredbanden. Det bästa är därför att låta internetanvändningen avgöra vilken bredbandstyp man väljer.

Använd en jämförelsetjänst för att hitta det billigaste bredbandet

En smart idé är att använda sig av en jämförelsetjänst då man väljer mellan flera olika billiga bredband. Det kan nämligen vara ganska svårt att få snabb överblick över de olika tjänster som erbjuds av bredbandsoperatören. Tjänster som specialiserat sig på jämförelse har god kunskap om vad man behöver ha koll på då man letar efter ett billigt bredband och hjälper en att göra ett informerat val.

Billigt bredband – ofta också det bästa alternativet

För många innebär billigt direkt att man tänker att det kommer vara sämre, men så behöver absolut inte vara fallet. På den konkurrenskraftiga marknad som finns mellan olika bredbandsbolag har de bästa erbjudandena i slutändan blivit kvar, även om de är billiga. Därför kan man ofta hitta ett riktigt bra bredband till ett riktigt lågt pris.

En influencer marketing-byrå hjälper er att nå influerare

Har du någonsin köpt en produkt eller en tjänst utifrån att en person som du ser upp till använder och rekommenderar den? I sådana fall har du gjort ditt köp till följd av en ny form av marknadsföring som kallas för influencermarknadsföring. Varumärken runt om i Sverige och världen kontaktar nämligen inflytelserika personer, ofta med hjälp av en influencer marketing-byrå. Företagen får sedan influencern ifråga att marknadsföra deras produkter eller tjänster genom ett betalt samarbete.

Denna typ av samarbeten gör det möjligt för företag att nå ut till en större målgrupp. Fördelen med denna form av marknadsföring är att ni kan rikta er till väldigt nischade segment. Marknadsföringen får därmed en större träffsäkerhet då de personer som mottar reklambudskapet med högre sannolikhet är intresserade av ert erbjudande. Detta till skillnad mot vad fallet är i bredare marknadsföringskanaler, såsom annonsering i dagstidningar eller tv.

Därför bör ni samarbeta med en bra influencer marketing-byrå

En influencer marketing-byrå är en byrå som specialiserar sig på influencermarknadsföring. De kan bland annat hjälpa er att hitta influerare som vänder sig mot er specifika målgrupp. Dessutom kan ni få hjälp med att kontakta dessa influencers och ta reda på huruvida de är intresserade av att samarbeta med er. Ni kan även få hjälp med fler steg i processen, såsom att träffa ett avtal samt att utvärdera avslutade samarbeten.

Genom att samarbeta med en skicklig influencer marketing-byrå kan ni ligga i framkant. Influencermarknadsföringen är nämligen väldigt ny och under ständig förändring. I år förväntas den bland annat förändras på följande sätt:

 • Micro-influencers får större betydelse. Micro-influencers kan lätt framstå som att de tillhör budgetsegmentet i branschen men i själva verket ger deras marknadsföring störst effekt. De har nämligen mer nischade målgrupper än vad bredare influerare har.
 • Marknadsföringen sprider sig utanför Instagram. Instagram har hittills varit den ledande plattformen för influerare. Men nu får Facebook, Tik Tok, Snapchat, YouTube och Pinterest mer utrymme.
 • Långvariga samarbeten blir mer åtråvärda. Tidigare har företag främst sett dessa samarbeten som engångshändelser. Nu blir dock mer långvariga samarbeten mer attraktiva för varumärken.

När ni har ett aktivt samarbete med en byrå som kan det här med influencermarknadsföring kan ni hålla er ajour med dessa förändringar!

Bästa skyddande skal – Samsung S21

Vilka egenskaper har det skal till Samsung s21 som skyddar mobilen bäst? Det handlar både om material, modell samt hur mobilen förväntas användas.
De flesta köper ett skal eller fodral för att skydda sin mobil. För vissa handlar det bara om att skydda mot enstaka repor medan det för andra handlar om att skydda mobilen vid tapp i golvet och liknande. Den som söker ett så hållbart alternativ som möjligt, avseende skal till Samsung S21, kan se på följande egenskaper.

 • Kärna och skal
  De modeller som står emot stötar allra bäst är uppbyggda av en lite mjukare kärna och sedan ett yttre skal. Detta delvis i likhet med en hjälm där yttre skalet skyddar mot direkt påverkan och inre ”kärnan” är dämpande. Är de istället hårda rakt igenom kommer ett fall i golvet innebära kraftig påverkan på elektroniken eftersom kraften överförs vidare. Finns en mjuk kärna kommer den att absorbera en del av kraften.
 • Förhöjda kanter
  En annan funktion som bör väljas är förhöjda kanter. Det innebär att kanterna går upp kring själva mobilen. Läggs mobilen upp och ner, exempelvis på ett bord, kommer skärmen inte att ligga mot bordet. Istället kommer det att vara en millimeters marginal.

  Att ha förhöjda kanter har två fördelar. Som visas i exemplet ovan kommer skärmen inte att repas när mobilen läggs upp och ned. Skulle den tappas i golvet och landa precis upp och ned mot golvet kommer därmed inte heller skärmen att spräckas.

 • Utvikbart ställ
  Det finns flera modeller av skal till Samsung S21 som har utvikbart ställ på baksidan. Det kan vikas ut varpå mobilen kan ställas upp på exempelvis soffbordet om personen vill ligga och titta på en film.

  Denna funktion skapar i sig inte bättre hållbarhet men det finns ändå en viss fördel gällande skyddande egenskap. Om denna funktion inte finns kan eventuellt skalet behöva tas bort för att mobilen ska kunna ställas upp stadigt. Men då försvinner även hela skyddet vilket därmed ökar risken för skador.

Fodral eller skal till Samsung S21?

Vad som bör väljas mellan fodral eller skal till Samsung S21 beror delvis på vilket skydd som önskas. Skalet skyddar baksida och genom att det går upp på sidorna även en del av skärmen. Fodralet, när det är stängt, skyddar hela mobilen men ger inte nödvändigtvis bättre skydd när fodralet är öppet.

« Äldre inlägg