Något för de flesta

Bloggen om vardag och nöje

Jämför hemförsäkring – pris, innehåll och självrisk

En hemförsäkring är en av dom allra viktigaste försäkringarna att ha, eftersom en sådan täcker väldigt mycket. I Sverige finns ett antal försäkringbolag – både nykomlingar och ”dom gamla vanliga” och inför valet är det alltid bra att göra jämförelser. Jämför hemförsäkring utifrån pris, innehåll och självrisk för att hitta den som passar bäst för din bostad.

Jämför hemförsäkring utifrån pris

Många, eller kanske till och med dom flesta, väljer att kolla vad olika försäkringsbolag erbjuder för pris när det kommer till hemförsäkring. Och visst är det viktigt – för det kan skilja sig med flera hundra kronor i månaden.

Att bara kolla pris är dock inte rekommenderat – det är minst lika viktigt att kolla vad som ingår för dom pengarna. Välj med andra ord inte den billigaste bara för att den är just billig utan se till att läsa på ordentligt om olika alternativ.

Innehåll

En hemförsäkring och dess pris varierar. Den kan ha både ett högt och relativt lågt pris och ofta avgörs det till stor del av vad som ingår och inte. För att få ett skydd som är lämpligt för bostaden är det därmed viktigt att jämföra även innehållet. Oavsett försäkring och pris finns ett grundskydd, i vilket följande punkter ingår:

 • Skydd för lösöre – Skydd för lösöre eller egendom är den del av en hemförsäkring som går in och täcker om till exempel möbler eller elektronik går sönder till följd av vattenskada, brand eller annan olycka.
 • Reseskydd – En hemförsäkring innehåller även ett reseskydd, vilket kan ge ersättning för den som exempelvis blir sjuk eller råkar ut för en olycka under en resa. Skyddet gäller vanligen mellan 45–60 dagar så om resan ska vara under en längre tid än så behöver ett tillägg göras.
 • Personskydd – Personskydd består av flera delar – överfalls- ansvars- och rättsskydd. Här går det att få hjälp av försäkringen för den som orsakat skada på en annans persons egendom eller hamnat i en rättstvist.

Utöver dessa punkter kan det även finnas vissa tillägg, bland annat allrisk eller så kallad drulle. Det är ett vanligt och populärt tillägg att göra om det inte redan ingår och det är också ett av dom skydden som utnyttjas mest av kunderna.

Självrisker

Sist men inte minst – se även till att jämföra hur självrisken ser ut för olika försäkringar. Även den kan skilja sig mycket och är därmed värd att ha med i beräkningarna.

Laser peeling i Göteborg kan ge dig en finare hy

Alla vill vi ha en vacker och fin hy. Med hjälp av laser peeling i Göteborg har du möjlighet att få en sådan hud. Men innan du genomgår behandlingen behöver du veta vad du ger dig in på. Läs vidare för att ta del av våra tips kring vad du bör veta om behandlingen!

3 saker som du bör känna till om laser peeling i Göteborg

Innan du bestämmer dig för att genomgå en laser peeling i Göteborg bör du läsa på lite mer om behandlingen. Dessutom är det en god idé att boka en konsultation med en behandlare från skönhetskliniken. På så vis kan du få tips och råd samt svar på dina frågor om behandlingen och huruvida den är rätt för just dig.

Med detta sagt finns det också vissa saker som kan vara värda att känna till om denna typ av behandlingar. Till exempel bör du vet att:

 • Den person som utför behandlingen bör vara utbildad. Det är viktigt att den person som utför själva behandlingen är utbildad och professionell. På så vis kan du minimera riskerna för biverkningar och optimera förutsättningarna för en lyckad behandling. Se därför till att personen ifråga är utbildad i att utföra denna typ av behandling samt är bekväm med att använda den utrustning som används.
 • Det finns flera olika typer av lasrar som kan användas för peeling. Det kan även vara värt att veta att det finns fler än en typ av laser som kan användas för peeling. Om du har frågor om vilken typ av behandling som din skönhetsklinik använder vid laser peeling i Göteborg bör du fråga dem om detta. Genom att göra detta kan du få mer information om utrustningen och hur den fungerar.
 • Välj gärna en behandlare som är erfaren och kan hantera flera olika lasrar. Det är en bra idé att låta en person som har erfarenhet av att hantera flera olika lasrar utföra behandlingen. På så vis kan personen ifråga avgöra vilken typ av laser som är den rätta för dig. Dessutom bör du också läsa på om fördelarna och nackdelarna med behandlingen samt vad du kan förvänta dig i form av eftervård.

Föryngra din hud hos Göta Klinik med hjälp av PRP

När du väljer att behandla din hy med den metod som kallas PRP kan du föryngra din hud med hjälp av det senaste inom hudföryngring. Detta är nämligen en relativt ny behandling som kan användas för att dels föryngra huden men även för att motverka åldrande på ett effektivt sätt. Detta är en av de många skönhetsbehandlingar som du kan välja att genomgå hos Göta Klinik i Göteborg.

Vad är PRP egentligen och hur går behandlingen till?

PRP står för Platelet Rich Plasma (blodplättsrik plasma) och innehåller höga nivåer av de faktorer som föryngrar huden och får kroppens vävnad att växa. Därmed kan den används för bland annat hudföryngring och tillväxt av celler. Det är ur din egen kropp som dessa tillväxtfaktorer utvinns och du behöver därför inte oroa dig för att drabbas av en allergisk reaktion eller liknande.

Behandlingen blåser nytt liv i din hy genom att förbättra tillgången på blod samt genom att stimulera bildandet av kollagen. Resultatet av behandlingen ökar med tiden och behandlingen ger ett resultat som ofta varar längre än kemiska behandlingar. Du kan läsa mer om denna behandling samt de övriga behandlingar som Göta Klinik erbjuder på hemsidan Gotaklinik.se.

Så använder Göta Klinik och andra skönhetskliniker PRP i sina behandlingar

Hur använder då Göta Klinik och andra skönhetskliniker PRP i sina behandlingar, kanske du undrar? Det finns flera sätt att använda denna metod i skönhetsbehandlingar, såsom för att:

 • föryngra huden samt göra hyn med elastisk
 • motverka fina linjer och rynkor
 • motverka ärr som har orsakats av akne
 • behandla håravfall.

Den metod som används i dessa behandlingar är baserad på en stabil vetenskaplig grund. Dessutom förbereds metoden på ett tryggt och säkert sätt samt appliceras av en erfaren utförare som är van att utföra dessa behandlingar.

Man brukar säga att det vanligtvis tar cirka 20 minuter till en timme att genomgå en sådan här behandling. Den exakta tidsåtgången varierar från fall till fall beroende på vilket område av kroppen som ska behandlas genom PRP. Resultatet syns inte ögonblickligen eftersom det baseras på din kropps naturliga svar på sina egna blodplättar. Du kan istället se ett resultat som sakta men säkert framträder och fortsätter att förbättras under cirka 4 till 6 veckor efter behandlingen.

Välj din bästa kattförsäkring utifrån budget med mera

Genom att välja den bästa kattförsäkring som kan köpas för pengar kan du ge din katt bästa möjliga veterinärvård. Med detta sagt är det inte säkert att alla de olika alternativen på marknaden är tillgängliga för dig. Du behöver nämligen ta hänsyn till din budget och en rad andra faktorer när du gör ditt val. Läs vidare för att få information om vad du bör tänka på när du gör ditt val!

Så väljer du den bästa kattförsäkring som kan köpas utifrån din budget

Att hitta den bästa kattförsäkring som pengar kan köpa är en sak. Att göra detta är tillräckligt svårt, men som vi redan har nämnt kanske du behöver begränsa ditt urval ytterligare. Därmed behöver du sålla agnarna från vetet för att i slutändan kunna göra det bästa valet utifrån din budget.

När du gör ditt val bör du tänka på att bland annat:

 • Välja en försäkring med direktreglering. Det finns flera olika försäkringsbolag och försäkringar att välja mellan. Därför bör du bland annat sålla agnarna från vetet genom att överväga att välja bort dem som inte erbjuder direktreglering. Direktreglering innebär nämligen att du slipper ligga ute med pengarna i väntan på att försäkringsbolaget betalar kostnaderna för den veterinärvård som din veterinär har givit din katt.
 • Inte vara rädd för att kolla runt bland alternativen. Du bör inte heller vara rädd för att kolla runt lite grann bland alternativen innan du gör ditt val. Du behöver nämligen göra en ordentlig jämförelse för att kunna hitta den bästa kattförsäkring som du har råd med. Priset är trots allt en av de faktorer som du bör göra ditt urval utifrån.
 • Lägga stor vikt vid täckning och det övriga finstilta. Det är lätt hänt att man som kattägare struntar i att läsa det finstilta i försäkringsvillkoren. Men det är viktigt att du gör detta för att kunna sätta dig in i vad som gäller. Därför bör du lägga stor vikt vid att göra detta och bland annat se vilket försäkringsskydd de olika försäkringarna erbjuder. Du behöver också känna till hur lång tid det tar innan försäkringen träder i kraft. Det brukar nämligen ta ett tag innan din katt faktiskt är försäkrad och skyddad av försäkringen.

Hur du väljer rätt städfirma i Stockholm för ditt behov

Vill du kunna välja rätt städfirma i Stockholm utifrån ditt specifika behov av städning? Då har du kommit rätt! Här går vi nämligen igenom vad du bör tänka på när du gör ditt urval!

5 egenskaper att hålla utkik efter hos en städfirma i Stockholm

När du ska anlita https://ishine.se/ eller någon annan städfirma i Stockholm bör du hålla utkik efter följande egenskaper:

 1. Ett brett utbud av städtjänster. Det första du bör kika efter är att företaget ifråga tillhandahåller ett brett utbud av tjänster inom städ. Kolla gärna även om de erbjuder de specifika städtjänster som just du är i behov av. Om så inte är fallet kan du nämligen stryka företaget från din lista.
 2. En rimlig prissättning. Du vill såklart även jämföra priserna hos de olika städfirmor som du är intresserad av att anlita. Ta därför in flera offerter från olika företag och jämför sedan dessa sida vid sida. På så vis kan du se var du får bäst valuta för dina pengar. Tänk dock på att vissa aktörer tar lite mer betalt utifrån att de tillhandahåller en tjänst som håller högre kvalitet. Du får ofta vad du betalar för.
 3. Har bra omdömen från tidigare kunder. Det kan också vara värt att kika runt lite grann på nätet i jakten på omdömen från tidigare kunder hos företaget. Dessa omdömen kan hjälpa dig att sålla agnarna från vetet och undvika de mindre seriösa aktörerna på marknaden.
 4. Rekommenderas av dina nära och kära. Kanske har du vänner eller släktingar som bor i ditt område och kan rekommendera dig en bra leverantör av städtjänster? I sådana fall kan du välja att använda dig av denna städfirma i Stockholm och se vad företaget går för.
 5. Besvarar dina frågor på ett bra sätt. Kanske har du frågor om företaget och de tjänster som erbjuds? Ställ i sådana fall dessa frågor direkt till företaget och utvärdera sedan de svar som du får. Du kan till exempel fråga hur länge de har varit verksamma, hur deras process för städning av bostäder ser ut samt vilket resultat du kan förvänta dig att få.

4 anledningar att investera i en LED ramp

Under höst- och vinterhalvåret är det mörkt både på väg till och hem från jobbet och att köra i mörker är både osäkert och ansträngande. Att utrusta bilen med någon form av extraljus kan därmed ses som en bra investering och på senare år har LED blivit alltmer populärt. Nedan följer 4 bra anledningar till att investera i just en LED ramp till bilen.

Bättre belysning ger ökad säkerhet

En av flera fördelar med en LED ramp är effektiviteten – dom ger ett otroligt bra ljus samtidigt som dom är väldigt energisnåla. LED ramper har en lång räckvidd – vissa så lång som upp till 600 meter. Att köra i mörker kan som sagt vara både ansträngande och osäkert och båda dessa bekymmer kan enkelt förbättras med bättre belysning.

Den här typen av belysning finns dessutom med olika ljusbilder, för att dom ska passa för olika typer av körning:

 • Lång och smal (spot) – bra för körning på motor- och landsvägar
 • Bred (fjärr) – bra för körning på små, mörka och slingriga vägar
 • Lång och bred (euro eller combo) – passar för körning på alla typer av vägar

För personbilar är ett kombinationsljus oftast att föredra, medan till exempel långtradare och andra större lastbilar ofta är utrustade med spotljus.

Hållbar och underhållsfri

En annan anledning till att välja en LED ramp framför andra typer av extraljus är att livslängden är väldigt lång. Det är mycket sällan som dioder behöver bytas ut och en ramp kräver i princip inget underhåll.

En LED ramp ger bilen en snyggare utseende

En LED ramp gör, enligt många, bilen snyggare rent estetiskt. Det finns många modeller – raka, böjda, slimmade och breda och med en snygg ramp i grillen ser bilen både mer modern och sportigare ut – samtidigt som den såklart fyller en viktig funktion.

Enkel montering

Den fjärde anledningen till att en LED ramp är ett bra alternativ är för att monteringen är relativt enkel – åtminstone jämfört med andra typer av bilbelysning. Det finns färdiga kit att köpa, som innehåller både ramp, fäste och annat som krävs för monteringen och det finns många guider och instruktionsvideor att hitta på nätet. Det krävs heller inga speciella verktyg – den som har en hyfsat välutrustad verktygslåda hemma klarar sig troligen med den.

Städfirma i Göteborg – RUT-statistik ger insikter om branschen

RUT-avdraget har fått både ris och ros sedan det lanserades sommaren år 2007. Den som har en städfirma i Göteborg är säkerligen bekant med hur det är att tillämpa RUT i praktiken. På ett mer teoretiskt plan ger den offentliga statistiken kunskap och insikter i hur städbranschen mår i Västra Götaland.

RUT bjuder på positiva insikter om städbranschen

Eftersom de allra flesta privatpersoner, gissningsvis, använder avdraget när de anlitar städhjälp så bjuder statistiken kring RUT på en hel del intressanta insikter. Hemstäd är den mest avdragna tjänsten och summorna som det görs avdrag för säger mycket om branschens mående.

I skrivande stund (hösten 2022), ser det bra ut. Jämfört med året innan syns en uppgång på över 16 % jämfört med samma månad (augusti) år 2021. Statistiken för september är ännu inte släppt och det återstår att se hur inflation, bränsle- och energipriser påverkar användningen av avdraget. Många menar att det kan leda till att många väljer att dra ned på tjänster som anses vara lyxiga, exempelvis att anlita en städfirma i Göteborg.

Städfirma i Göteborg – har kanske en del miljonärer bland kundbasen

Statistik från SCB, förvisso några år gammal, visar på att personer med högre inkomster är överrepresenterade bland RUT-användarna. Föga förvånande kanske, men diskrepansen är möjligen större än vad många tror. Stadens invånare med över miljonen i årsinkomst är mest benägna att anlita en städfirma.

Snabbfakta om inkomster i Göteborg och benägenhet att använda RUT:

 • Personer med en inkomst på 0 – 200 000 kronor utgjorde den största invånargruppen (200 000 personer). Bara två procent av dessa hade använt avdraget.
 • Personer med en inkomst på över en miljon om året tillhör den minsta invånargruppen i staden. De är under 3 000 personer totalt, men var fjärde person av dem hade använt avdraget.
 • Personer med en inkomst på mellan 200 000 – 399 000 utgjorde störst del av totalen av RUT-användarna.

RUT används flitigt i Västsverige

Den som har en städfirma har sannolikt fått fler jobbtillfällen som en konsekvens av RUT. Västra Götaland hamnar på tredje plats bland de län som använt sig mest av avdraget. Sedan det infördes har användning ökat med över 800 procent.

Sedan införandet har reglerna förändrats en del. Bland annat har taket höjts, vilket troligtvis har bidragit till den ökade användningen.

Butikerna som säljer guld i Malmö

De butiker som säljer guld i Malmö kan delas in i två kategorier. De som primärt säljer smycken och de som primärt köper/säljer tackor och andra investeringsalternativ. Däremot överlappar självklart dessa kategorier varandra en hel del.

Smyckesbutiker

Hos smyckesbutiker kan allt från vigselringar till halsband köpas i både silver och guld. Utbudet är ofta stort och om kunden önskar smycken från ett specifikt märke kan detta ofta tas hem. Dessutom ges möjlighet till gravering – vilket exempelvis är vanligt på vigselringarna.

Vissa av dessa butiker köper även in guld till dagspris, men inte samtliga. De är därmed primärt inriktade på olika smycken, gravering och tjänster kring detta. I Malmö finns ett stort antal smyckesbutiker samt butiker som har smycken som en inriktning i utbudet. Priset på dessa produkter beror framförallt på märke och design. Det spelar inte så stor roll om priset på guld går upp ett par procent – klockan eller halsbandet kommer fortfarande ha samma utpris.

Guld via butik i Malmö

Önskas tandguld, tackor eller smycken säljas bör istället en guldbutik i Malmö besökas. En stor del av deras verksamhet handlar om att köpa in guld från privatpersoner och företag samt sälja nytillverkade tackor. I detta fall är aktuellt dagspris helt avgörande för priset på de produkter som köps och säljs.

Vid försäljning av smycken tittar butikerna både på vikt och karat samt om det är ett känt märke. Antingen kan de köpa in smycket utifrån dess värde i guld eller så kan de betala mer förutsatt att det är ett känt märke och därmed förväntas kunna säljas vidare.

Pantbankerna

En tredje väg är att gå till en pantbank. Det finns ett par pantbanker i Malmö och de har ungefär samma tjänster. Som kund går det antingen att pantsätta sitt guld eller sälja det direkt. Att pantsätta innebär att en del av värdet ges ut som lån och skulle lånet inte betalas kommer saken att säljas på auktion så att pantbanken ändå får in sina pengar. Däremot betalas ränta för den tid som det är pantsatt. För att få så mycket som möjligt bör istället försäljning ske.

Kom ihåg att jämföra flera olika alternativ – det kan skilja en hel del på hur mycket butikerna är villiga att betala.

Allt för dig som vill bli eller har behov av en konsult psykolog

En psykolog som hyrs ut av bemanningsföretag kallas ofta för konsult och det är en alternativ väg – både för den som är legitimerad och för den som har behov av just den kompetensen. Det är en smidig och flexibel lösning som passar vid många typer av tillfällen och det tycks bli alltmer vanligt.

Nedan finns all info du behöver – vare sig du vill bli en konsult psykolog eller har behov av att hyra en.

För dig som vill bli konsult psykolog

Är du utbildad och legitimerad psykolog? Kanske letar du även efter ett nytt jobb? Då kan konsult hos ett bemanningsföretag kanske vara ett alternativ. Att arbeta på det här sättet kan vara lite av en omställning men många som redan valt den här vägen verkar trivas med det, och ser dessutom flera fördelar.

Några av dom fördelar som ofta nämns i sammanhanget är:

 • Det ger en bättre lön
 • Det finns stora valmöjligheter
 • Det ger chans till utveckling

En psykolog som arbetar som konsult behöver förvisso vara flexibel eftersom arbetsplatserna kommer att variera. I slutändan är det dock en själv som bestämmer över arbetssituationen och uppdragen väljs utifrån önskemål och krav.

En del väljer till exempel att bara ta på sig uppdrag som stäcker sig över en längre tid medan andra trivs bättre med att ”hoppa runt”. Arbetssituationen kan kort och gott skräddarsys, nästan oavsett livssituation, önskemål och eventuella krav.

För att veta mer, eller för att lämna en intresseanmälan, är det bara att ta kontakt med ett lämpligt bemanningsföretag.

För dig som behöver förstärkning i form av en psykolog

Behöver verksamheten få tag på en kompetent psykolog? Kanske är läget till och med akut – och då kan en konsult vara den mest effektiva lösningen. Det går generellt att få tag i rätt kompetens till rätt plats ganska snabbt – även för väldigt korta uppdrag.

Det kan till exempel passa när någon ordinarie blivit sjukskriven, önskar vara tjänstledig eller kanske har sagt upp sig. Med en konsult kan platsen fyllas utefter dom behov som finns och det har kommit att bli en både vanlig och populär lösning.

För att hitta en psykolog med rätt kompetens är det bara att kontakta ett företag inom vård- och omsorgsbemanning. Ofta finns många olika kompetenser att tillgå – och som sagt relativt snabbt om det är ett krav.

Kalasdekorationer till olika typer av tillställningar

Med olika kalasdekorationer fixas den rätta känslan lätt på olika typer av tillställningar – på alltifrån barnkalas till bröllop. Idag finns långt mer att hitta än bara ballonger och serpentiner och det kan minst sagt göra mycket för stämningen. Nedan finns tips på olika dekorationer – som passar till olika typer av tillställningar.

Kalasdekorationer till barnkalas

När det kommer till kalasdekorationer till barnkalas är det egentligen bara att gå ”bananas”. Endast fantasin sätter gränserna men ett hett tips är ändå att utgå från någon form av tema, för att skapa en röd tråd. Kanske kan barnets favoritfärg vara temat? För den som vill göra det enkelt för sig finns färdiga kalasboxar att köpa till barnkalas, som till exempel kan innehålla följande:

 • Engångsartiklar, så som tallrikar, muggar och sugrör
 • Ballonger
 • Vimplar
 • Konfetti
 • Serpentiner
 • Dekorationer till bakverk

Bröllop

Att dekorera till ett bröllop kan kännas både roligt och svårt och även här kan det vara bra att utfå från någon form av tema. Många återförsäljare av fest- och kalasdekorationer har speciella kategorier för bröllop, där det får att hitta alltifrån ballonger till vackra bordsdekorationer. Här kan det vara bra att fundera på om ”less is more”, ”more is more” eller om det kanske helt enkelt är lagom som är bäst?

Oavsett är några givna dekorationer till ett bröllop ballonger, pom poms, vimpar / girlanger och fina ljusslingor.

Dop

Fest- och kalasdekorationer på dop är även det något som har blivit både vanligt och populärt – vissa väljer att utgå från klassiska färger som blått eller rosa medan andra väljer mer neutrala färger på dekorationerna. Ballonger och vimplar gör sig bra även på dop och här kan det vara roligt med personliga detaljer – så som ballonger eller vimplar med barnets namn på.

Student

Fest- och kalasdekorationer i olika former hör även hemma på studentskivor och här är dom svenska färgerna gult och blått vanligt förekommande. Små tandpetare med den svenska flaggan eller studentmössor kan pryda både plockmat och bakverk och som pricken över i:et en girlang med texten ”Grattis till studenten” – kanske hängandes över fikabordet.

Det finns kort och gott mycket roligt att hitta och något som passar vid dom flesta typer av festliga tillfällen. Gå efter färg, form eller mönster och skapa en oförglömlig stämning på kalaset.

« Äldre inlägg